Yumurtadan Gelen Güzellik

Yumurtadan Gelen Güzellik

Organik Yumurtadan Cilt Maskesi Yapılır mı?

Evet, yumurta özellikle de organik yumurtanın beyazı cilt gençleştirici, gözenek temizleyici ve canlandırıcı maske yapımı için önemli bir hammaddedir. Ayrıca yumurta beyazının içeriğinde, cilt rengini düzenleyici, nem sağlayıcı ve kırışıklık açıcı özellikleri olan aminoasit ve vitaminler bulunmaktadır.

Organik Yumurtada bulunan antioksidanlar ne işe yarar?

Organik yumurta bir antioksidan deposudur. Antioksidanlar cilt ve saç sağlığı için çok önemlidir. Organik yumurtada yüksek oranda Lutein ve Zeaksantin bulunmaktadır.

Lutein; cilt yüzeyinde ışık filtrasyonunu arttırarak yani bir güneş koruyucu gibi UV filtre ederek cilt kanserine karşı koruma sağlar. Bu sayede cilt foto yaşanmayı azaltır ve kırışıklık oluşumunu engeller. Güneş ışınları cildin yaşlanmasına sebep olan en önemli etmenlerden biridir. Beslenmenize organik yumurta ekleyerek cilt bariyerinizi de güçlendirebilirsiniz, bu da cilt yaşlanmasının önüne geçer.

Zeasksantin; önemli bir antioksidandır. Özellikle hassas cilt yapısına sahip kişiler için önemlidir. Cilt sağlığını korur, güçlendirir ve zararlı ışınlara karşı korur.

Organik yumurtanın içinde bulunan bu iki önemli antioksidan cildi kuru olan kişilerde yeterli miktarda alındığında cilt yapısını düzeltmeye yardımcı olduğu araştırmalarla belirlenmiştir.

Vücudumuzda bulunan gençlik ve sağlık pınarı olan Glutatyonun geri dönüştürülmesinde organik yumurtanın içinde bulunan Lutein ve Zeakstantinin önemli bir yeri vardır.

Organik yumurta beyazının kırışıklık açıcı özelliği mevcut mudur?

Evet, yumurta akının içinde aktif amino asit ve enzimlerin kırışıklık açıcı, cilt gençleştirici, gözenek sıkılaştırıcı etkiye sahip olduğu düşünülmektedir.

Organik Yumurtadan Yüz Maskesi Nasıl Hazırlanır?

Evde hazırlayabileceğiniz gözenek sıkılaştırıcı ve kırışıklık açıcı Organik yumurta maskesi tarifi;

1 adet Raya Organik Yumurta Beyazı

1 yemek kaşığı Raya Organik Yulaf Unu

1 yemek kaşığı Raya Organik Zeytinyağı

1 çay kaşığı Raya Organik Alıç sirkesi

Tüm malzemeleri karıştırın. Temiz cildinize göz çevresi hariç aşağıdan yukarı doğru ince bir tabaka halinde sürün. 20 dakika boyunca fazla mimik yapmadan maskenin donmasını bekleyin ve ardından bol soğuk su ile ciltten arındırın. Bu gözenek sıkılaştırıcı ve kırışıklık açıcı maskeyi haftada bir uygulayabilirsiniz.

Organik Yumurtadan saç bakım maskesi nasıl yapılır?

Organik yumurtada saç için çok önemli olan protein ve vitaminler mevcuttur. Özellikle yumurta sarısı saç bakım maskesinde önemli bir yer tutar. Saçların güçlenmesini, sıklaşmasını, dökülmenin önlenmesini ve canlanmasını sağlar.

Organik yumurta ile yapılabilecek saç bakım maskesi tarifi;

1 adet Raya organik yumurta sarısı

1 yemek kaşığı Raya Organik Çiçek Balı

1 yemek kaşığı Raya organik Elma sirkesi

Tüm malzemeleri boza kıvamına gelene kadar karıştırın ve saç köklerine sürün. Saç güçlendirici bu organik maskeyi sürdükten sonra bone ya da streç film geçirerek kapatın ve 45 dakika bekletin. Ardından saçınızı kuru olarak önce şampuan ile karıştırın ve bol soğuk su ile durulayın. Bu organik saç güçlendirici maskeyi haftada bir uygulayabilirsiniz.

Etiketler: Raya Organik
Haziran 01, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR