Mutfaktaki Eczacınız

Mutfaktaki Eczacınız

Organik keçiboynuzu özü  bağışıklık sistemimizi güçlendirmeye yardımcı olur. Bu sayede grip, nezle gibi rahatsızlardan uzak kalmayı sağlar.

Kemik dokusunun gelişimini ve tamiratını hızlandırmaya yardımcı olur. Özellikle büyüme çağında çocuklarda  güçlü ve sağlıklı kemik yapısının oluşumunu destekler.

Ağır metal atılımına yardımcı olur. Bu özelliği sayesinde organlarda toksin birikiminin azalmasına yardımcı olur ve dokuyu korur.

Organik Keçiboynuzu özü anemi yani kansızlık çeken kişilere destekleyici bir etkisi bulunmaktadır. İçeriğindeki yoğun demir sayesinde kan hücrelerinin gelişimini hızlandırmaya yardımcı olur.   Spor yapanlar için katkısız ve doğal enerji arttırıcıdır.

Organik keçiboynuzu özünün en önemli özelliklerinden biri de solunum sistemini rahatlatmasına yardımcı olmasıdır. İçerdiği etken maddelerin bronşların dolmasını engellediği düşünülmektedir. Özellikle astım ve bronşit hastalarının organik keçiboynuzu özü tüketmesi önerilmektedir.

Tabii bunun bir tedavi olmadığını ve doktorunuzun verdiği protokole ek olarak kullanılması gerektiğini hatırlatmak isteriz.

Organik Keçiboynuzu Özü Çocuklara Verilir mi?

Evet, organik keçiboynuzu özünü çocuklarda kas, kemik gelişimini hızlandırma ve kansızlığın önüne geçmek yardımcı olarak güvenle kullanabilirsiniz. Yapay tatlandırıcılar yerine soğuk içecek hazırlayabilir ya da tatlılara şeker yerine keçiboynuzu özü ilave edebilirsiniz.

 Organik Keçiboynuzu Özündeki sağlıklı vitamin ve mineraller nelerdir?

Organik keçiboynuzu özünün 1 yemek kaşığında sütün 3 katı kalsiyum bulunmaktadır. Yüksek miktarda E vitamini içermektedir. A, B, B2, B3, D vitamini ve özellikle çinko da bulundurmaktadır.

Organik Keçiboynuzu Özünün bağırsaklar üzerine etkisi var mı?

Organik Keçiboynuzu özü lifli yapısı ve bulundurduğu vitamin, mineraller sayesinde bağırsak florasını güçlendirdiği düşünülmektedir.  Organik keçiboynuzu özü bağırsak ve midede oluşan gazın atılımına hem yardımcı olur hem de hızlandırır. Mide mukozasını güçlendirdiği için gastrit ve reflüde de yardımcı olmaktadır.

Organik Keçiboynuzu Özü Akciğer hastalıklarında etkili midir?

Organik keçiboynuzu özü balgam söktürücü özelliği olduğu düşünüldüğü için akciğer hastalılarında tedaviye yardımcı olur. Akciğerlerde biriken balgam nefes alış verişi azaltmaya yardımcı olduğu için mukusun azaltılması ciğer kapasitesinin artmasına ve oksijen doygunluğunun çoğalmasına yardımcı olduğu düşünülmektedir.

Organik Keçiboynuzu Özü Sperm sayısını arttırır mı?

Organik keçiboynuzu özünün sperm sayısını arttırdığı ve canlı sperm hareketliliğini de önemli ölçüde etkilediği düşünülmektedir ve bu konuda araştırmalar yapılmaktadır. Dolaşım hızlandırıcı, kan sayımını arttırıcı ve uyarıcı etkisi de olduğu düşünüldüğü için bir araya gelince oldukça faydalıdır. Üstelik yan etkisi de bulunmamaktadır.

Şeker hastalığı ya da kronik rahatsızlıkları bulunan kişilerin tüketim için mutlaka uzman bir doktora danışmaları önerilir.

Etiketler: Raya Organik
Haziran 01, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR