Yumurta Kabuğu Doğal Maden

Yumurta Kabuğu Doğal Maden

Organik Yumurta Kabuğunun Faydaları Nelerdir?

Organik yumurta kabuğunda bulunan Kalsiyum yetişkin bir bireyin günlük ihtiyacının iki katı olduğu düşünülmektedir. Yani bir yumurta kabuğunda otalama 2000mg kalsiyum bulunmaktadır.

 Kalsiyumun en önemli faydası kemik gelişimi ve kemik sağlığıdır. Kalp ritminin düzenlenmesinde kalsiyumun çok önemli bir işlevi bulunmaktadır.

Kalsiyum eksikliği kilo alınmasına da sebep olmaktadır. Kalsiyum kas, sinir ve hormon sistemlerinin düzgün çalışması için gereklidir.

Osteoporoz tedavisinde ve post menopoz döneminde yumurta kabuğu tüketiminin kemik yoğunluğu üzerinde olumlu hatta yüz güldürücü sonuçları bulunmaktadır. Kemik yoğunluğundaki azalmayı engellediği, ağrılarda azalama sağladığı yapılan çalışmalarla gözlemlenmiştir.

Kalsiyumun emilimin güçlü olması için; Magnezyum, D vitamini ve K vitamini gereklidir. Bu ihtiyaçların karşılanması da günde 1 adet organik yumurta yenerek sağlanabilir. Yumurtanın kabuğunun şifası için kendini de tüketin.

Yumurta kabuğu alkali bir doğaya sahiptir. Asidik içeriği yoğun ürünlere örneğin kahveye eklendiğinde asiditeyi düşürür ve alkali hale getirir. Mesela 4 fincan kahve için 1 yumurta kabuğu yeterlidir.

Organik Yumurta Kabuğu Tozu Nasıl Hazırlanır ve saklanır?

Organik yumurta kabuğunu kullanacaksanız öncelikle mutlaka yıkamalısınız. Ardından kaynayan suyun içinde en az 3-4 dakika kaynattıktan sonra kurumaya bırakılmalıdır. Kuruyan yumurta kabukları fırın tepsisine dizilip 120 derecede 10 dakika ısıtılmalı ve ardından robotta ya da değirmende öğütülmelidir. Elde edilen yumurta kabuğu tozu ağzı kapalı cam bir kavanozda saklanabilir. Nemli olmayan serin ortam saklamak için yeterlidir, buzdolabında saklamak şart değildir.

Organik Yumurta tozu kullanım miktarı nasıl ayarlanır?

Günde yarım çay kaşığı organik yumurta kabuğu tozu günlük beslenme için yeterlidir. Yarım çay kaşığı organik yumurta kabuğu tozunda takriben 400-500mg kalsiyum bulunmaktadır.

Organik Yumurta Kabuğu Tozu Nasıl Kullanılabilir?

  • Yoğurdun içine ekleyip direk kullanabilirsiniz
  • Ekmek ya da börek hamurlarına katılabilir.
  • Yumurta kabuğu tozunun üzerine limon sıkılıp eritildikten sonra salatalara katılabilir.
  • Ya da bir baharat gibi direk yiyeceklerin üzerine dökülebilir.

Yumurta Kabuğu Tozunun Zararı Var mıdır?

Öncelikle yumurta kabuklarının steril edildiğinden emin olunmalı, çünkü kaynatılmamış kabuklarda salmonella bakterisi bulunabilir. İkinci olarak hazırlanan yumurta kabuğu tozu iyice inceltilmelidir, büyük parçalar yemek borusuna hasar verebilir.

 

Aşırı miktarda tüketim kalsiyum fazlası oluşmasına sebep olabilir. Kalsiyum fazlalığı böbrek taşı oluşumuna sebep olabilir.

Etiketler: Raya Organik
Haziran 01, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR